Beléptető, kaputelefon rendszerek

rejtett kamerák

Biztonságos, de mégis egyszerű megoldás a beléptető rendszer. A társasházba nem kívánatos látogatókat „megszűrik”, és megakadályozzák bejutásukat is. Az alapvető

szolgáltatásokon túl, a mai korszerű rendszerek már nagyon sok kibővített extra funkciókkal is rendelkeznek.

Az MNS védelem Kft által forgalmazott beléptető rendszerek bármilyen nagyságrendben telepíthetők, az egy ajtós önállóan üzemelő olvasótól a több száz olvasóból felépülő hálózaton át. Rendszereink illeszthetők akár rendszámfelismerő, akár munkaidő nyilvántartó szoftverrel is. Régi, elavult rendszerek felújítását is elvégezzük.

Az alábbi rövid leírásunkban szeretnénk bemutatni önnek a beléptető rendszerek különböző fajtáit, hogy segítséget nyújthassunk önnek a választásban:

Analóg rendszerű kaputelefonok

Beléptető rendszerEzek még a soklakásos panelépületekben kerültek beépítésre, és bár talán még ma is a leggyakoribbak, egyre több ilyen készüléket részlegesen korszerűsítettek. A zár nyitása a felcsengető vezetéken a nyitó gomb rövidre zárásával történik.

Minden lakáshoz egy nyomógomb tartozik és ennek folyamatos nyomásával történik a felcsengetés, a beltéri egység hallgatóján pedig lehet kommunikálni.

Digitális rendszerű berendezések

Ezeknél a rendszereknél lényegében a hangkapcsolat változatlanul analóg rendszerben történik, csak a jelzésrendszer működése digitális. E kaputelefonok kültéri egységén (többségében) már optikai szenzoros billentyűzet van, és a kapu kóddal nyitható. A nyitást a lakásban a beltéri egység rövid hanggal is jelzi, és természetesen innen is nyitható a kapu.

Minden lakáshoz külön hívó szám tartozik, amit a beltéri egységen átkötéssel vagy rövidzárral kell „megcímezni”, azaz programozni. Lehetőség van a régi MKT kaputelefon rendszernél korszerűsítésre a lakáskészülék meghagyásával a kaputáblakódós (digitális) rész lecserélésével.

Proxy kártyás beléptető rendszerek

Igen korszerű és a kedvelt azonosítási rendszer. A kártya azonosítása rádiós adatátvitellel működik. Előnye abban rejlik, hogy adatokat lehet kinyerni a kártyáról úgy, hogy azt elég csak közelíteni az olvasóhoz. Közkedvelt amiatt is, hogy a kártyára felirat, ábra, vagy fénykép nyomtatható, így akár reklámhordozóként, vagy személyazonosításra is használható.

PIN kódos beléptető

Szintén elterjedt módszer, melyet itthon is gyakran alkalmaznak társasházi lakások védelmére. Általában lépcsőházakban, kapubejárókban szerelik fel, mágneszár nyitását verérli vele. Védelmi szintje nem túl magas, számkód beütésével működtethető. Kombinálhatjuk proxy olvasóval, így a biztonsági szint növelhető.

Rendszámfelismerő- beléptető rendszer

A rendszámfelismerő rendszer képes önállóan, vagy a beléptető rendszer részeként is működni. A rendszámfelismerő szoftver felismeri a kameraképen a szabványos rendszámot és ha az az adatbázisban szerepel, a számítógép vezéreli a sorompót, kaput, jelzőlámpát. Ezzel egyidőben regisztrálja az adat beolvasását, ezáltal bármikor visszakereshető, hogy mikor milyen rendszámú gépjárművel léptek ki/be.

Beléptetőrendszer

Biometrikus beléptető rendszer

A működési elve az ujjlenyomat egyediségén alapul. Az olvasó leolvassa az ujjlenyomatunkat, és a beolvasott adatot összehasonlítja az adatbázisban lévőkkel. Alkalmazható önállóan, ekkor az olvasó tárolja a felprogramozott ujjlenyomatokat, és irányítja a vezérlést is. Működtethető továbbá a beléptető rendszerre csatlalozva egyszerű olvasóként. A rendszer előnye, hogy nem kell kártyát magunkkal hordani, “az ujjunk mindig kéznél van”. Hátránya, hogy ha az ujjunk megsérül, vagy az ujjbegyen lévő rajzolat pl. valamilyen vegyszer hatására lekopik, akkor a rendszer csak bizonytalanul, vagy egyáltalán nem képes beazonosítani a személyt.

Régi kaputelefon rendszerek felújítása

Nem mindig szükséges kicserélni az amúgy még működőképes lakáskészülékeket is. Ha műszaki állapotuk megfelelő, bizonyos típusoknál egy kiegészítő panellel (digitális-analóg dekóder) megoldható hogy csak a kültéri egységet cseréljük ki digitálisra.

Beléptető rendszereinket most bevezető áron érheti el.

A beléptető rendszerek telepítését megelőzően díjmentes helyszíni felmérés alkalmával egyeztetjük az igényeket és a biztonságtechnikai lehetőségeket. Rendszereink a hazánkban már régóta alkalmazott és jól bevált elemekből épülnek fel.