Így óvja mobilját a kánikulában!

Előre jelzik, ha meleg van

Múlt hét óta ismét él az Országos Meteorológiai Szolgálat hőségriadója. HOTEz az idő nem csak az emberi szervezetet viseli meg, de a különböző technikai eszközöket is, ideértve az okostelefonokat, táblagépeket.

Jogos kérdés, hogy mi történik akkor, ha egy mobilkészüléket túl sokáig használnak a nyári hőségben.  A modern okostelefonok, legyen szó androidos készülékekről vagy iPhone-okról, mind ellenőrzik a saját belső hőmérsékletüket. Amennyiben túlmelegednek, először egy üzenettel a felhasználó tudtára adják, hogy a nagy meleg miatt ki fognak kapcsolni.

Majd ha az illető nem tesz semmit, automatikusan leállnak, és addig vissza sem lehet kapcsolni őket, amíg ki nem hűlnek. Ettől függetlenül érdemes megfogadni tanácsainkat.

Nem robban fel csak úgy

Fontos tisztázni, hogy az okostelefonok akkumulátora valóban fel tud robbanni a tartós hő hatására, ez nem városi legenda.

Azonban ehhez nagyon nagy meleg kell: amennyiben egy telefon a természetes időjárás hatására felrobban, akkor az a készülék alapjáraton gyári vagy egyéb egyéni hibával rendelkezett.

Ne csak magunkat, de a telefonunkat

is védjük a kánikulától.

Ha azt tapasztaljuk, hogy a készülék a szokottnál gyorsabban merül le, jobban melegszik, mint régen, vagy gyakran lefagy, inkább ne vigyük magunkkal a tűző napra, és nem át, ha egy szervizt is felkeresünk.

Továbbá kerüljük az utángyártott akkumulátorokat: bár sokszor olcsóbbak az eredetinél, nem érdemes spórolni rajtuk: a készülék bánhatja – meg mi.

Végezetül 4 jó tanács mobilhasználathoz kánikulában

Óvjuk a készüléket a közvetlen napfénytől! mobiltelefonÁrnyékban használva a telefont vagy a tabletet annak hőmérséklete sem növekszik olyan drasztikusan.

Állítsuk le azokat az alkalmazásokat, amelyeket éppen nem használunk! A feleslegesen futó appok terhelik a processzort, ami szintén melegedéshez vezet.

–   Vegyük le a fényerőt! Bár a napon emiatt kevésbé lesz jól látható a készülék képernyője, a fényerő csökkentésével a legnagyobb alkatrész energiafelvételét tarthatjuk kordában.

Vegyük le róla a tokot! Sokan óvják telefonjukat és táblagépüket műanyag tokban, ez azonban csak tovább melegíti azt. Nagy melegben érdemes megválni tőle.

 

Üdvözlettel:

MNS Védelem Kft csapata