Ön mitől fél?

A nyaralás alatt is távol tarthatjuk a betörőket lakásunktól, vagy házunktól, elég betartani azokat a szabályokat, amelyeket munkánk során összeszedtünk önnek. 20 éves tapasztalatunk alatt az alábbi figyelmetlenségek okozták a legtöbb rablást:

1. Ne idegenek előtt beszélje meg nyaralási terveit, mert könnyen olyanok is meghallhatják, akiknek nem kéne. Hazáig követik, hogy megtudják, hol lakik, és akkor törnek be, amikor tudják, hogy ön nincs otthon.

2. Mondja le az újságelőfizetéseket és egyéb postelofizetesai küldeményeket, a tornyosuló levelek, újságok ugyanis elárulhatják, már rég jártt a lakásban. Esetleg kérje meg a szomszédot, hogy ürítse a postaládát.

3. Kérjen meg egy ismerőst, hogy rakja ki a szemeteskukákat, és vigye is vissza, ha kiürítették. Ha nagy kertje van, a füvet is nyírassa le, nehogy feltűnően elhanyagoltnak tűnjön.

4. Hagyja meg a telefonszámát a szomszédnál, zarakire a lakást bízta, hogy bármikor elérhesse önt nyaralás alatt, ha baj van.

5. Ne változtassa meg az üzenetrögzítő szövegét, nehogy a „nem vagyok a városban” üzenet ötletet adjon a telefonálónak.

Rendszeresen hallgassa le az üzeneteket, és vegye le a csengőhangot mielőtt elmegy, így nem hallatszik, ha senki sem válaszol a hosszasan csengő telefonra.

 

Üdvözlettel:

MNS Védelem Kft csapata