Az adatvédelem azokat a természetes személyeket (pl. ügyfelek, vendégek, fogyasztók, dolgozók) védi, akik személyes adataiknál fogva beazonosíthatóak, függetlenül attól, hogy az adatokat elektronikusan vagy papíralapon tárolja.

Minden vállalkozás, amely természetes személyek adatait felveszi, rögzíti, tárolja, gyűjti, vagy dönt egyéb adatkezelésről, adatkezelőnek minősül és több kötelezettségnek is eleget kell tennie.

Ez azt jelenti, hogy minden működő vállalkozásnak, így tehát a könyvelőirodáknak, webshopoknak is foglalkozniuk kell az adatvédelemmel, hiszen nehéz elképzelni olyan működést, amely során a vállalkozás ne kezelne személyes adatokat, mint például a név, telefonszám, e-mail-cím stb.

A könyveléssel, bérszámfejtéssel foglalkozó vállalkozások többek között azért adatkezelők, mert jogszabály alapján kötelezően ügyfél-átvilágítást végeznek, kezelik a munkavállalóik adatait, működtetnek kamerarendszert az irodában, továbbá a marketingtevékenység során személyes adatokat kezelnek és számos egyéb olyan tevékenységet végeznek, amely folytán személyes adatokat kezelnek a saját érdekükben, céljukból.

Ugyanakkor a könyveléssel, bérszámfejtéssel foglalkozók adatfeldolgozónak is minősülnek, hiszen az ügyfeleik érdekében adatokat dolgoznak fel, mert ez a feladatuk az ügyfelekkel kötött szerződéseik alapján. E kettősség igen fontos, meghatározó, ugyanakkor szétválasztandó.

Már kevesebb, mint 2 hónap van hátra, hogy az EU általános adatvédelmi rendeletének, a GDPR-nek az alkalmazására Ön és a vállalkozása felkészüljön.

Ha még nem tette meg a hatályos jogszabályokból fakadó kötelezettségeket, akkor azt kell mondanunk, izgalmas időszak előtt áll.

Megfelelő tartalmú adatvédelmi szabályozást, s ennek részeként tájékoztatót és szabályzatot írni, valamint adatkezelési bejelentéseket tenni korántsem könnyű, mert az adatvédelem egy igen komplex terület. Figyelembe kell venni az adatkezelő működésének sajátosságait, és gyakran több különböző jogszabályt kell egyszerre alkalmazni.

 

A legmagasabb büntetési tétel eddig 20 millió forint volt, a GDPR pedig már 20 millió euróról szól, de vannak egyéb szankciók, jogkövetkezmények is.

Üdvözlettel:

MNS Védelem Kft.

De akkor hogyan előzheti meg a bírságot?

Soha ne abban bízzon, hogy majd csak valahogy sikerül kivédeni a bírságot. Inkább töltse le ingyenes, tájékoztatóinkat! Előzze meg a hatóságokat, és kerülje ki a pénzbüntetést!

A rejtélyes mellébeszélések helyett itt egy informatív, érthető, máshol nem olvasható írás a legfontosabb tudnivalóról, amit feltételeiről tudni kell az új adatvédelmi rendeletről!

Ebben a tájékoztatóban a hozzáértők felfedik az eddig elrejtett információkat és apró trükköket!

Mit nyer, ha letölti a tájékoztatót?

    • Érthető tájékoztatást kap az új adatvédelmi rendeletről.
    • Kap egy térképet, amivel könnyen el tud majd igazodni az előírások és követelmények dzsungelében.
    • tudni fogja, milyen lépéseket kell tennie a felkészülésre.
    • segítséget kap az elindulásban.

E-mail cím:*
Cég név:
Vezetéknév:
Keresztnév:
Telefon szám:*


Feliratkozás után egy email-t küldünk Önnek, amelyben megküldjük a tájékoztató letöltő linket.