Vigyázzunk értékeinkre!!!

A strandolok, általában úgy Balatonfuredgondolják, a legtöbb, amit tehetnek, hogy egy nagy törülközővel letakarják holmijukat a füvön.

De vajon feltűnik- e bárkinek is, ha pár perc múlva nem a tulajdonos pakolászik fütyörészve a csomagok között?

Hogy egy fürdőzéssel töltött nap kellemetlensége maximum a leégés legyen, strandolóknak nem árt nyitott szemmel járni.

Bár a medence partján töltött órák célja a pihenés, mégsem hunyhatunk szemet a látszólag céltalanul lézengő, gyanús személyek fölött. Utólag szinte lehetetlen elkapni a tolvajokat, a telefonok a használt készülékek boltjában végzik, a megkárosítottak pedig több órát bosszankodhatnak az okmány-irodában, mire minden iratukat pótolni tudják.

Át kell gondolni, mit viszünk magunkkal,

amikor strandra készülünk

IPHONEPár órát ki lehet bírni a legdrágább iphone és tablet nélkül is. Nem feltétlenül van szükség több tízezer forintra és bankkártyára.

Sajnos előfordult már, hogy egy fürdőzőtől úgy lopták el autójának slusszkulcsát és a forgalmi engedélyt is, hogy tömegközlekedéssel érkezett. így nemcsak azon idegeskedett, hogy pótolnia kell azokat, hanem az sem volt biztos, hogy autója még a ház előtt parkol, mire hazaér.

Ha valami véletlen folytán mégis nálunk marad bármilyen nagyobb érték, akkor minden strandon van széf, ahol megőrzik és felelősséget vállalnak értékeinkért. Nem szabad engedni a „velünk úgysem történik ilyen” meggyőződésnek.

Sajnos nem szokás szóba strandelegyedni idegenekkel, pedig, ha szóba elegyedünk a szomszéd törülközőn tanyázó, mellettünk labdázó családdal, és kölcsönösen odafigyelünk egymás holmijára, máris nyugodtabban telik a nap.

Sajnos mindenki könnyedén lehet áldozat, a tolvajok ellen nehéz védekeznünk. De ha megfogadja fent említett jó tanácsainkat, elkerülheti a bosszúságot.

Üdvözlettel:

MNS Védelem Kft csapata