5 dolog, amire mindenképp figyeljen, ha társasházban lakik!!!

  1. Ne maradjon le a közös költség befizetésével!KOZOS

Szinte minden társasházban kell közös költséget fizetni, hiszen gondoljunk csak bele: a világítás a folyosón vagy a napi/heti takarítás mind pénzbe kerül. Ezért nem érdemes elmaradni vagy esetleg be sem fizetni a közös költséget, ugyanis az elmaradás miatt akár jelzálogjogot is bejegyeztethetnek a lakására.

  1. Szabályos állattartás

Minden társasháznak kell lennie egy házirendnek, amely tartalmazza, hogy lehet-e háziállatot tartani vagy sem. Ha még sincs szó a kutya vagy macskatartásról a házirendben, akkor az önkormányzat rendelete érvényes.

A hazai jogszabályi környezetben nincs egységes „ebrendelet”, amely minden kutyatartóra nézve azonos követelményeket fogalmazna meg. Van azonban egy 2008-as mintarendelet, amely kimondja, hogy családi házakban három, míg lakásokban egy 65 cm feletti vagy két ennél kisebb ebet (és azok szaporulatát 3 hónapos korig) lehet engedélyezni.

  1. Tartsd be a tűzvédelmi szabályokat!tuzvedelmi-szabalyzat

A tűzvédelmi szabályok betartása nemcsak a munkahelyen vagy iskolákban, közintézményekben nagyon fontos, hanem a társasházakban is, így a lakásában is. A tűzvédelmi szabályok kimondják, hogy a társasházak folyosóin nem lehet éghető vagy tűzveszélyes dolgokat tartani, illetve a menekülési útvonalnak mindig szabadnak kell lennie!

És itt nem csak a ruhaszárítóra, biciklire, a kisasztalra és székekre kell gondolni, hanem a falon elhelyezett növényekre is – azok se akadályozhatják az esetleges menekülést.

  1. Tartsa be a tisztaságra vonatkozó szabályokat!

Fontos, hogy mindig tisztán tartsa lakását és környékét – a folyosót, erkélyt is. Ha nem egy takarítónő végzi a lépcsőház takarítását, akkor, ha önre kerül a sor, vegye ki a részed a munkából, hiszen más is megtette.

A szemetet ne a kuka mellé tegye, hanem bele! Télen, a függőfolyosókra behulló havat is takarítsa le, a másik testi épségének érdekében!

  1. Az erkély rendben tartásaERKÉLY

Ha van erkélye, fontos, hogy növényeket úgy helyezzen el, hogy biztosan ne essenek le! Úgy öntözze, hogy ne csurogjon a víz az utcára. Szemetet vagy bármi mást ledobni tilos, nemcsak mert valaki fejére eshet, hanem mert be is fújhatja a szél valaki más lakásába. Ha dohányzik, a csikkeket sose dobja le, használjon hamutartót!

 

Üdvözlettel:

MNS Védelem Kft csapata

2018-12-03T14:58:48+00:00

Hova küldhetjük a PDF-et?

1 percen belül küldjük az anyagot (teljesen díjmentesen)