Betörők ellen: mit tehet házilag és mit tesznek a profik?

Egy saját telepítésű, digitális térfigyelő rendszer elkészítése nem annyira bonyolult feladat. Mindössze alapfokú számítógépes ismereteket igényel, és körülbelül tizenöt perc alatt összerakható. Költsége nagyjából 20-80 ezer forint, attól függően, hogy milyen minőségű rendszert szeretnénk kialakítani.cam

Az alábbiakban a három legnépszerűbb megoldást ismertetjük, sorra véve előnyeiket és hátrányaikat. Szándékaink szerint olyan rendszert keresünk, amely beltéri és kültéri térfigyelésre is alkalmas, két darab IP kamerából áll, és okostelefonon keresztül is vezérelhető. Természetesen ezek nem pótolják a távfelügyelettel és élőerős védelemmel ellátott, profi biztonságtechnikai megoldásokat.

Olcsó és megbízható

Térfigyelésre a legolcsóbb és legmegbízhatóbb megoldás a Foscam rendszere, feltéve, ha hajlandóak vagyunk magunkat beleásni a kissé nehézkes telepítési folyamatba. A cég csomagja ugyanakkor mindazt tartalmazza, amire egy alapszintű térfigyeléshez szükségünk lehet: jó képi minőség, mozgás érzékelésekor automatikus riasztás, éjszakai módban akár 8 méteres megfigyelési távolság jellemzi, 60 fokos látószögben – kültéri és beltéri területre egyaránt. A házilag telepített kamerák képei mobilról is követhetők

Profi biztonságtechnika

ipcam

Ha többre vágyik, mint egy házilag összerakott védelmi rendszer, forduljon biztonságtechnikai szolgáltatóhoz. A tájékozódást nehezíti, hogy sok a kókler a hazai piacon, akik drágán és rosszul dolgoznak. Fontos, hogy olyan céget válasszunk, amely kamarai regisztrációval rendelkezik, és közvetlenül hajlandó együttműködni a biztosítónkkal. A biztosítók ugyanis gyakran csak akkor térítik meg teljesen a kárt, ha a védelmi rendszerünk megfelel a Magyar Biztosítók Szövetség (MABISZ) ajánlásainak.

Az olcsó kamerák beltéri használatra készültek műanyag borítással, vagyis nem időjárásállók, és a szélsőséges hőmérsékleteket sem tolerálják, ezért fontos, hogy nézzünk utána, milyen típusú kamerákat ajánlanak a telepítő cégek.

Értékeink védelme

A biztonságtechnikai ökölszabály szerint egy ingatlan védelmére a felügyelt érték 10 százalékát kell költenünk. Ez egy családi ház esetén 2 millió forintot jelentene. Bár ez soknak tűnik, ma Magyarországon általában 200-300 ezer forintot költünk riasztó rendszerre ingatlanonként. Holott nyilvánvaló: egy olcsón kiépített riasztórendszer csak addig olcsóbb, amíg be nem törnek hozzánk.

A házilag összerakott térfigyelő rendszerek olcsók és könnyen elkészíthetők, ám nem pótolják a profi biztonságtechnikát. Mivel még az apró betűs technikai paraméterekben is lehetnek számunkra kiemelten fontos tulajdonságok, választás előtt mindenképpen vizsgáljuk meg minden szempontból a kiszemelt kamerákat.

A legfontosabb paraméterek közül az első a megfigyelni kívánt helyszín.dahua Ez alapján már rengeteg fontos paraméter adja magát, így nagyon lényeges, hogy az adott helyszínhez passzoló modellt válasszuk.

Ezt követi a kamera látószöge: ha a választott kamera látószöge szűk, értékes helyek maradnak le, ha pedig túl széles, a részletek vesznek el. Dahua kameratípusaibóll többféle látószögű modell közül választhatunk.

Furcsán hangzik, de egyértelmű, hogy a szín fontos paraméter, ahogy a helyzetjelző LED lekapcsolhatósága, a rögzítés és a méret is.

Több modellt is felszereltek infra LED- ekkel, amikkel az éjjellátás oldható meg, igaz, ilyenkor a kamerák fekete-fehérbe kapcsolnak át.ir

A képminőséget alapvetően meghatározza a lencse, valamint a felhasznált CCD szenzor is, de fontos a tömörítés és a feldolgozó chip ereje is.

Bármilyen kérdése esetén szívesen állunk rendelkezésére!

 

Üdvözlettel:

MNS Védelem Kft

 

2018-12-03T14:58:45+00:00

Hova küldhetjük a PDF-et?

1 percen belül küldjük az anyagot (teljesen díjmentesen)