A Facebook figyeli, hogy mire kattintunk!

A Facebook figyeli, hogy mire kattintunk, mit gépelünk, mit nézünk, és mennyi ideig tesszük mindezt.

FacebookEgy alkalmazás segítségével most magunk is megbizonyosodhatunk erről, ha feltelepítjük a rendszerünkre.

Az összegyűjtött adatokat hagyjuk pár hétig (vagy hónapig) futtatni a rendszerén, hogy lényegibb és a valósághoz közelebb álló információkat is láthasson.

A profil különböző, jól szeparált részekre bomlik: megnézhetjük napi és órás leosztásban, hogy mennyit és mikor nézelődünk, illetve kommentelünk Facebookon, mely barátaink vagy követett oldalaink posztjain töltjük a legtöbb időt és milyen kulcsszavak vagy nevek merülnek fel böngészésünk közben (illetve ezek mennyire merülnek fel pozitív vagy negatív szövegkörnyezetben).

profilMegnézhetjük azt is, hogy aktivitásunk alapján milyennek tűnik politikai és vallási hovatartozásunk és milyennek tűnik személyiségünk.

Mindezek mellett a profil alján még arra is becsléseket láthatunk, hogy milyen vásárlási szokásaink vannak (ruhavásárlásnál a minőség, a stílus vagy a kényelem a fontosabb, mennyire befolyásolnak minket a reklámok, a közösségi média vagy a család, amikor vásárlunk, illetve mennyire vagyunk impulzusvásárlók), valamint mennyire foglalkozunk egészségünkkel, étkezésünkkel és a környezetünkkel.

 

A program fejlesztői kihangsúlyozták: a felépített személyiségprofil nem teljesen pontos, de kellően felnyithatja szemünket azzal kapcsolatban, hogy milyen is az, amikor valaki évekig gyűjt rólunk adatokat és olyan jól védett algoritmusokat ereszt rá adatainkra, amik az ingyenesek projekteknél sokkal pontosabb szociológiai, pszichológiai és szokásbeli adatokat adnak rólunk.

DataSelfieA Data Selfie maga hiperegyszerűen működik: csak telepítenie kell, aztán nem csinál semmit vele napokig vagy inkább hetekig.

Az összegyűjtött adatok a telepítést követő pár nap után már áttekinthetőek, de minél több ideig hagyjuk hízni az adatbázist, annál pontosabb képet kaphatunk magunkról.

A program innen tölthető le:

https://chrome.google.com/webstore/detail/data-selfie/kjmnobfdkgaclpkgeniccafoennghjnm

Üdvözlettel:

MNS Védelem Kft csapata

2018-12-03T14:58:46+00:00

Hova küldhetjük a PDF-et?

1 percen belül küldjük az anyagot (teljesen díjmentesen)