Hogyan legyünk biztonságban külföldön?

Külföldi utazás előtt tanulmányozza át a Külügyminisztérium honlapjánindex megjelentetett, az egyes országokról külön-külön elkészített beutazási feltételeket, valamint konzuli tárgyú tájékoztató kiadványokat, e mellett tanácsos a honlapon szereplő listákból kigyűjteni a felkeresni kívánt országokban működő nagykövetségek, főkonzulátusok, tiszteletbeli konzuli képviseletek címeit, telefonszámait.

  1. Utazás előtt kössön általános, mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítást.maci
  1. Soha ne váltson pénzt illegális pénzváltóknál, könnyen előfordulhat, hogy hamis pénzt kínálnak, illetve egyéb módon károsítják meg a turistákat.
  1. A szállodában amennyiben arra lehetőség van, vegyen igénybe értékmegőrzőt.
  1. A szállodai szobában annak elhagyásakor ne hagyjon, elöl értéktárgyat, távozáskor a szoba ajtaját, ablakát mindig zárja be, így védve értékeit a besurranó tolvajoktól.
  1. zoldGépkocsival történő utazáshoz rendelkeznie kell zöldkártyával és nemzetközi kötelező biztosítással, szükség esetén szerezzen be nemzetközi vezetői engedélyt.
  1. A magyar állampolgároknak személyazonosításra alkalmas irataikat a schengeni tagállamokban is maguknál kell tartani az esetleges igazoltatások miatt.
  1. Személyazonosításra alkalmas okmány az útlevél, a személyi igazolvány és a jogosítvány.
  1. rendKülföldön elvesztett, vagy ellopott okmányait, a helyi rendőrségen jelezze, és az erről kiállított jegyzőkönyv másolatával forduljon a magyar külképviselethez, ahol a kiállított Ideiglenes úti okmánnyal haza lehet térni Magyarországra. Ilyen okmány nélkül ne induljanak el!

 

Üdvözlettel:

MNS Védelem Kft

2018-12-03T14:58:48+00:00

Hova küldhetjük a PDF-et?

1 percen belül küldjük az anyagot (teljesen díjmentesen)