BETORA legfrissebb adatok szerint a fővárosban több mint 90 ezer bűncselekmény történt, míg Észak-Magyarország legnagyobb városában Miskolcon majdnem 7000 ezer alkalommal bűnöztek.

Az Országos Kriminológiai Intézet legutóbbi tanulmányából pedig kiderül, hogy hazánkban kétpercenként betörnek valahová.

Minél kisebb a település, annál nagyobb a biztonság

BPBudapest vitathatatlanul a bűnözők kedvenc városa, bármelyik megyénél több bűncselekményt regisztráltak. Ezt talán az magyarázza, hogy arányaiban itt élnek a legtöbben, az észak-magyarországi területeken pedig a sok elhagyott porta lehet vonzó a betörők számára.

A „legbűnösebb” városok listáján Budapest után Miskolc, majd Debrecen, Pécs, Győr és Szeged következik. A már lezárt eljárások számát mutatja a lista, a folyamatban lévő ügyeket még nem tartalmazza.

Hiába a több bűncselekmény, a nagyvárosok még mindig vonzóbb élőhelynek számítanak. Minél nagyobb egy város, annál több bűncselekmény történhet ott. A nagy kérdés az, hogy vajon miért költöznek az emberek a kisebb, de sokkal inkább élhető településekről a zsúfolt nagyvárosokba. Ennek oka, hogy a nagyváros egyszerre rendezett és izgalmasan zsúfolt, kiismerhetetlen: ez a kettősség vonzza oda az embereket.

 

AJTOAz ajtó a leggyengébb.

A betörők kedvenc módszere továbbra is a feszítés, az ajtón keresztül jutnak be legtöbbször.

A korábban divatos zárfeltörések száma az egyre biztonságosabb szerkezetek miatt visszaesett. A bűntetteket az esetek többségében negyedóra alatt végrehajtják.

 

 

Üdvözlettel:

MNS Védelem Kft csapata