Önt átverték már az interneten?

interNemrég egy sértett 34 ezer forintot dobott ki az ablakon telefonvásárlás címén.

Az eredeti feléért kínált, gyári csomagolású, jótállási jeggyel is ellátott készüléket egy-két nap után a szolgáltató letiltotta, előző tulajdonosa ugyanis óriási számlát halmozott fel rajta, amit nem fizetett ki.

shopJobbnak látta megszabadulni a mobiltól, amelyet új tulajdonosa csak a felhalmozott adósság kifizetését követően használhatott volna.

A telefonos átverés másik kiváló példája, amikor a meghirdetett készülék a vételár átutalását követően csak nem akart megérkezni a vevőhöz.

 

A vásárláskor megadott telefonszám nem volt elérhető el, vagy ha mégis, a túloldalon mindig volt indok a termék visszatartására.

A türelmetlen vásárló végül utánajárva a szállítási késedelem okának, megtudta, hogy a neki eladott készülék továbbra is gazdáját keresi az interneten.

Külföldi munkalehetőség pénzért

csaloA termékek skálája nagyon széles: a cipőtől a laptopon át az egzotikus állatokig terjed. Érdemes megemlíteni a külföldi munkalehetőséget kínálókat, akik szolgáltatásukért regisztrációs díjat fizettetnek a külhoni munkát keresőkkel.

Ennek összege 8-9 ezer forint, tehát minden jelentkező után ennyi haszna van a csalónak, akinek természetesen esze ágában sincs állásajánlatot tenni a jelentkezőnek. Jó tudni, hogy a bevált gyakorlat szerint egyébként sem a munkavállaló, hanem a munkaerőt kereső cég fizet a munkaerő felhajtásáért a közvetítőnek.

Az internetes vásárlásokkal esetlegesen együtt járó kellemetlenségek elkerülése végett járjunk el kellő körültekintéssel. Biztosabb, ha személyesen megtekintett és kipróbált tárgyat vásárolunk, ám ha a kényelmesebb internetes vásárlást választjuk: keressük az ismert aukciós portálokat, és feltétlenül olvassuk el az eladókról szóló vásárlói értékeléseket.

Üdvözlettel:

MNS Védelem Kft csapata

2018-12-03T14:58:47+00:00

Hova küldhetjük a PDF-et?

1 percen belül küldjük az anyagot (teljesen díjmentesen)