„SZIA, BARÁTOM! RÉG LÁTTALAK!”

„SZIA, BARÁTOM! RÉG LÁTTALAK!”

Az ismeretlen már meg is öleli a mit sem sejtő, éppen a bevásárlást végző, szatyrokkal megpakolt, jól szituált ötvenes férfit. Rövid gondolkodás és értetetlenkedés után elválnak, ám a számla kifizetésekor emberünk már hiába keresi a kabátzsebében a pénztárcáját.

lopA legtöbb zsivány üres kézzel áll odébb, ha azt az alapvető szabályt betartjuk, hogy pénzt, mobiltelefont soha ne tegyünk könnyen hozzáférhető helyre.

Csak addig gondoljuk azt, hogy ez nem történhet meg velünk, amíg egyszer ki nem rabolnak. Egy nagyobb forgalmas hétvégén akár 20-30 lopás is történik egy nagy bevásárló központban!

A legjobb pénztárca elhelyezés a kabát belső, cipzáras zsebe. A legrosszabb, ha külső vagy farzsebbe teszik a tárcát, onnan a legkönnyebb kiemelni. A hölgyek is fokozottan figyeljenek a táskájukra, tartsák a testük előtt! Ha ugyanis hátul lóg, szinte felkínálják a zsebtolvajoknak, akik nem csak a tömegközlekedési eszközökön dolgoznak szívesen: a mozgólépcsőket is kedvelik.

lop2Ilyenkor a táskát könnyedén kicsit megemelik, pillanatok alatt elhúzzák a cipzárt, s észrevétlenül veszik ki az értékeket.

A nagy bevásárlások előtt a piacokat, vásárcsarnokokat, vásárokat is célba veszik a tolvajok, ami ellen a rendőrség országosan megerősített szolgálattal és fokozott jelenléttel lép fel.

 

Állandó probléma a gépkocsikban hagyott értékek miatti autófeltörés az áruházi parkolókban. Vannak, akik még arra sem veszik a fáradságot, hogy értékeiket a csomagtartóba tegyék, laptopot, telefont hagynak az ülésen. – Sokan a kesztyű- tartóba teszik a GPS-t, a fényképezőgépet, s habár ott nem látható, az autófeltörő egészen biztosan oda is benéz.

A károsultak gyakran mondják, hogy csak öt percre ugrottak be valahová, azért maradt a holmijuk a kocsiban látható helyen, viszont a tolvajoknak néhány másodperc is elég. Ráadásul az ünnepi időszakban mindenhol nagy a tömeg, ezért a vártnál tovább is időzhetünk egy-egy helyen.

Figyeljenek az Ünnepek alatt értékeikre!

Üdvözlettel:

MNS Védelem Kft

2018-12-03T14:58:45+00:00

Hova küldhetjük a PDF-et?

1 percen belül küldjük az anyagot (teljesen díjmentesen)