Tudta, hogy nem egyedül használja a mobilját?

A mobiltelefon gyártók a gyári rendszerek jelentős hányadánál korlátozzák a védelmet biztosító tűzfalak telepítését, így a mobilon lévő személyes információink gondtalanul juthatnak ki hálózatra csatlakozás esetén.
A telepített alkalmazásaink (pl: Facebook, Messenger, Viber, stb ) robotjaikkal feltérképezik telefonunkat és adatokat továbbítanak a központjuk felé. Egyes készülékek már beépített kémprogrammal kerülnek a boltokba.
A G Data vírusirtó cég tájékoztatása szerint imagesqa kémprogramok segítségével lehetséges a teljes körű visszaélés:

a cégek lehallgathatják és rögzíthetik a beszélgetéseket, felderíthetik a készülék helyzetét, nyomon követhetik a vásárlásokat, ellophatják a hitelkártyaszámokat, valamint a banki visszaigazoló SMS üzeneteket is lemásolhatják.

Van-e megoldás?

A megfelelő védelem kiválasztása alapvető fontosságú ahhoz, hogy biztonságban maradjon az interneten. A telefonon lévő fájlok nagyon csábító célpontok lehetnek az internetes bűnözők számára, ezért rendkívül fontos, hogy biztonságban tudja ezeket valamennyi eszközén.
Léteznek megelőző jellegű megoldások, amelyek védelmet nyújtanak valamennyi eszköz tárolt fájlok számára.
A biztonság érdekében győződön meg arról, hogy telefonja naprakész védelemmel rendelkezik. Állítsa be a mobilján az adatvédelemmel kapcsolatos opciókat. Ezek sokszor korlátozással járnak a napi használatban, de védelmet nyújthatnak.
Ha az Android eszköze iPhone készüléke indexvédelme megakadályozza, hogy valaki ellopja az adatait, örülni fog, hogy előrelátó volt.
Sajnos az ingyenes védelmi megoldások nem feltétlenül elégíti ki a védelmi igényeket—ezek csak arra jók, hogy megnehezítsük az adatrablók dolgát.

A naprakész védelem kiemelt jelentőséggel bír, de sajnos pénzbe kerül. A mobiltelefonra is telepíthető víruskereső programok megbízható védelmet nyújtanak. Több cég is kínál ilyen jellegű programokat különböző árfekvésben.

Javasoljuk ezek használatát.

 

Üdvözlettel:
MNS Védelem Kft csapata

2018-12-03T14:58:52+00:00

Hova küldhetjük a PDF-et?

1 percen belül küldjük az anyagot (teljesen díjmentesen)