Bűnügyi statisztikák szerint egyre több a társasházakban a lopás, rongálás és betörés. Ennek több oka van, de az egyik legfontosabb, hogy a legtöbb társasházban a lakók azt sem tudják, ki a szomszédjuk.

 

Kamerarendszerek Társasházak és Szövetkezetek részére

Ön szerint is fontos egy megfelelő társasházi kamerarendszer?

Kamera rendszer

Régen ez elképzelhetetlen lett volna, hiszen a lakóközösség összetartott, figyelték egymás értékeit, felismerték az idegeneket. A lakóközösség alakítása nehéz feladat, egy társasházi kamerarendszer alkalmazásával azonban eredményesen lehet megelőzni a károkat.tudják, ki a szomszédjuk.

A társasházi kamerarendszer nagy előnyei

– Drasztikusan csökken a betörések, lopások száma.

– Szinte azonnal megszűnnek a rongálással járó bűncselekmények. (KSH adatok)

– Végre könnyen ellenőrizhetővé válik a takarítás, karbantartás.

– A házirend betartása ellenőrizhető.

A társasházi kamerarendszer telepítése azonban nem csak a megfelelő műszaki berendezések kiválasztását és felszerelését jelenti. Sajnos a legtöbb kamerarendszert telepítő cég nincs tisztában az adatvédelmi előírásokkal, nem mondják el a közös képviselőnek, hogy milyen jogi előírások vonatkoznak a kamerarendszer működtetésére, miben kell módosítani a társasház szervezeti és működési szabályzatát (SZMSZ).

Egy társasházi kamerarendszer működtetése esetén kötelező az adatvédelmi tájékoztató és az adatvédelmi nyilvántartásba vétel, hiszen a felvételeken a lakókról és a (várt vagy hívatlan) látogatóiról készült felvételeket, adatokat tárolnak. Ezekre a társasházi kamerarendszer felvételekre megfelelő adatkezelési szabályok vonatkoznak, amelyek elmulasztása nem csak a felvételek bizonyító erejét teszi tönkre, de ráadásul a társasház még bírságot is kockáztat elmulasztása miatt.

A társasházi kamerarendszer üzemeltetésének feltételeit jogszabály határozza meg. A társasház és az üzemeltető részéről meg kell felelni ennek a jogszabálynak. Ehhez hatósági engedélyek és megfelelő jogi felkészültség szükséges. A társasházi kamerarendszer jogszerű használata és szabályos keretek közötti működtetése azonban további (akár jelentős) költségeket jelenthet.

Liftkamera

Melyek ezek a törvényi kötelezettségek?

Bejelentési kötelezettség a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH)

Adatkezelési szabályzat elkészítése

– Hivatásos, megfelelő engedélyekkel rendelkező adatkezelő megbízása

Cégünk az MNS Védelem Kft. megfelelő engedélyek birtokában, a fent említett törvényi kötelezettségeik teljesítésére készítette el társasházak részére az „MNS jogbiztonság csomagot.” Szolgáltatásunk megrendelése esetén átvállaljuk a kapcsolódó adminisztratív teendőket. Az adatmentési igények kielégítésére adatkezelői szolgáltatást végzünk és a felvételeket szükség esetén eljuttatjuk a hatósághoz.

Cégünk a következő szolgáltatásokat nyújtja:

• Vagyonvédelmi rendszer telepítése Az MNS Védelem Kft. telepíti és üzemelteti a társasház vagyonvédelmi rendszerét.

• Jogbiztonság csomag A törvényeknek megfelelően ellátjuk, a társasházi kamerarendszer előírt adatkezelési feladatait, hogy garantáltan „bírságmentes” legyen a lépcsőháza.

• Karbantartási csomag A biztonsági berendezéshez tartozó eszközöket meghibásodás esetén díjmentesen kicseréljük a szerződés időtartama alatt, és negyedévente rendszerkarbantartást végzünk.

• Távfelügyeleti szolgáltatás Szakértő kollégáink a társasházi kamerarendszer működését távfelügyeleti szolgálaton keresztül, jegyzőkönyvben rögzített módon naponta ellenőrzik, így a rendszer hibamentes működése mellett biztosítjuk a műszaki hiba esetén előforduló gyors intézkedést, és a nap 24 órájában fogadjuk a felmerülő adatmentési igényeket is.

• 24 órás diszpécseri szolgáltatás Diszpécsereink bármilyen probléma, meghibásodás esetén a nap 24 órájában elérhetőek, tanácsadással és információkkal állnak az Ön rendelkezésére.

• Zármester szolgáltatás Betörés esetén kollégánk 4 órán belül a helyszínre érkezik és zárat cserél.

Miért jó választás a MNS Védelem Kft?

3 jó érv a jó döntéshez:

Szakértelem

A társasházak területén Tisztában vagyunk azzal, hogy társasházak esetén a legfontosabb szempont a költséghatékonyság. A társasházak biztonságával kapcsolatos széles körű tapasztalatunkból, tanácsainkból Ön is profitálhat.

Rugalmasság és hatékonyság

Kamrerendszer

Mivel cégünk mentes a nagy cégekre jellemző hierarchiától, ezért minden az Ön igényeire gyorsan és rugalmasan tudunk reagálni, még ha egyedi vagy összetett megoldást is szeretne.

Empátia

Probléma a szavazat megszerzése?

A multi cégek személytelen ügyintézése ebben a szakmában még bosszantóbb, mint más területen, hiszen itt az Ön és lakóinak otthonáról, legbelsőbb, féltve őrzött szférájáról van szó. Cégünk empatikus szemléletmódjával mindig kivívja az ügyfelek elismerését.

Segítünk Önnek abban, hogy mit kell tartalmaznia az SZMSZ-nek a társasházi kamerarendszer működésére vonatkozóan. Ajánlataink mellékleteként részletes leírást biztosítunk, hogy a képviselő megfelelően tájékoztatni tudja a lakókat.

Meghívásra szívesen részt is veszünk a közgyűlésen, ahol a lakókat szakszerű és meggyőző érveléssel ösztönözzük a döntésre. Hívjon minket, vagy töltse ki a lap alján található űrlapot, és munkatársaink 48 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot, és részletes tájékoztatást adunk minden felmerülő kérdésével kapcsolatban!

Töltse ki most az űrlapot!

Név:*
E-mail cím:*
Telefonszám:*