5+1 tipp a nyári mobilfotózáshoz!
  1. 1.       Tartsuk a telefont vízszintesen!iphone2

Mobilunkat reflexből álló helyzetben tartjuk, így viszont álló képek készülnek, amik nem praktikusak. Fekvő képeket sokkal egyszerűbb komponálni, és jobban is mutatnak majd a monitoron.

  1. 2.       Nem kell állvány,nem kell akku

A két legfeleslegesebb kiegészítő, amiket egész nap cipelni szoktak a fényképezőgéphez, valódi hasznuk viszont ritkán van.

Napsütéses vagy felhős időben kézből sem fogunk remegős képeket készíteni, az állványt kiválthatjuk azzal, ha megpróbáljuk stabilan fogni vagy kitámasztani valamivel a telefont. Napközben vakura sem lesz szükségünk, éjszaka pedig használjuk a város fényeit a hangulatos fotókhoz.

  1. 3.       Minden automatafotozas

Mobilos fotózásnál nem kell élességállítással bajlódni, a kamera pedig gyorsan alkalmazkodik a fényviszonyokhoz, így hamarabb fényképezhetünk.

Ha nem tetszik, amit a kijelzőn látunk, még mindig korrigálhatunk. Ilyenkor inkább sötétebbre állítsuk a képet, mert utólag könnyebb világosítani a sötét részeken, mint a kiégetteket helyreállítani.

  1. 4.       Elég nagyok lesznek a képek a nyomtatáshoz

Gyakori tévhit, hogy a telefonos képek kisebbek, mint a fényképezőgép fotói, pedig ez nem így van.

Ha szeretünk mobillal fotózni, jó eséllyel lecseréltük már a telefonunkat az utóbbi egy-két évben. Márpedig a mai telefonok kamerái legalább nyolc megapixelesek, de vannak köztük 14, sőt 40 megapixelesek is.

Őrizzük meg a teljes felbontású képeket!

  1. 5.       Le fog merülni!lifestyle

Még ha ismerjük is telefonunk korlátait, egy egész napos foltozás során készülékünk sokkal hamarabb lemerül, mint normál használat közben.

Ha a navigációhoz is a telefonunkat használjuk, vagy elérhetők szeretnénk maradni, ne álljunk neki azonnal szerkeszteni vagy feltölteni a képeket. Ráérünk vele akkor, ha este töltőre dugtuk.

+1

A fotózás ma a megosztással végződik.

Három ingyenes alkalmazás, amely szinte kötelező minden mobilfotósnak: Instagram – a legnépszerűbb mobilos fotómegosztó. Snapseed – a legjobb képszerkesztő Androidra és IOS-re; Dropbox – lementhetjük képeinket a felhőbe, amint wifi közelébe érünk.

 

 

Üdvözlettel:

MNS Védelem Kft