Megkezdődőtt a strandszezon!

Minden szezonban akad hol Strand_lopastöbb, hol kevesebb strandi lopás. A strandok „szarkái” nem nézik, hogy mit visznek, lehet az strandpapucs, úszószemüveg vagy napolaj, de esetenként komolyabb dolgok is, mint például mobiltelefon, videokamera vagy éppen pénz-, irattárca.

A strandi lopások a tényleges kár mellett nem kis bosszúságot is okoznak a meglopottaknak. Ezek a bosszantó esetek könnyedén elkerülhetőek lennének egy kis odafigyeléssel.

Hogyan előzhetjük meg a bajt a pihenésünk során?

Balatonszárszón az elmúlt közel egy évben nem történt bűncselekmény.A legjobb védekezés a megelőzés. Ha strandra megyünk, használjuk az értékmegőrzőt, a csomagokra, táskákra felváltva vigyázzunk, a parkoló autókban, pedig ne hagyjunk látható helyen táskát, értéket, azokat inkább a csomagtartóban helyezzük el.

A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges, feltűnő és értékes használati tárgyakat hagyjuk otthon.

Az esetek többségében nehézséget okoz, hogy a sértettek legtöbbször csak távozáskor veszik észre a bűncselekményt, így szemtanúk hiányában nehéz felderíteni a tettest.

A strandokon az óvatosságra a hangosbemondó is rendszeresen figyelmeztet, ahol a saját felelősséget hangsúlyozzák, valamint azt, hogy egymásra figyeléssel is megelőzhetőek a lopások.

Elég, ha valaki odafigyel szomszédja holmijára, amíg Ő távol van.

Ne vigyen magával ékszert, és sok pénzt!

Ha nem viszünk magunkkal nagyobb mennyiségű ékszer1-bt és készpénzt, ha nem hagyjuk felügyelet nélkül a csomagunkat benne értéktárgyainkkal, akkor tulajdonképpen nem történhet meg, hogy meglopnak bennünket. Elterjed megoldás a vízálló pénztárca is, amit mindig magánál tarthat a strandoló, így nem fordulhat elő, a legtipikusabb bűncselekmény, a pénztárcalopás.

A rendőrségnek nincs könnyű helyzete, az esetek felderítését megnehezíti, hogy a sértettek sokszor csak a strandolás végeztével észlelik a cselekményt, az elkövetőről legritkább esetben van információjuk.

Egy-egy napon bár rengetegen megfordulnak egy strandon, nehéz szemtanúkat találni. Sajnos mindenki könnyedén lehet áldozat, a tolvajok ellen nehéz védekeznünk. De ha megfogadja fent említett tanácsunkat, elkerülheti a bosszúságot.

Üdvözlettel: MNS Védelem Kft csapata