Ha tudná, hogy holnap betörnek Önhöz is, mivel védekezne?

bertor2A betörő azt fenyegeti, ami az embereknek a legdrágább, szeretteiket, saját életünket, egészségünket, féltett értékeinket, biztonságunkat. Magyarországon jó ideje elfogadott élethelyzet, hogy a polgárok biztonságuk védelmét minden tekintetben a rendőrségtől várják. Nem taglalva különösebben a rendőrség helyzetét tudjuk, hogy ezt egyedül nem vállalhatja fel.

Bárhol is élünk, fontos szerepet játszik életünkben a megelőzés. A lakástulajdonosok 68 százaléka hatékony házőrzőnek tartja a kutyákat, az ebek megelőzik a rangsorban a saját videós megfigyelő rendszert, a polgárőrséget és a távfelügyelet nélküli riasztókat is, derült ki a K&H Biztosító felméréséből.

bertorA magyarok 76 százaléka véli úgy, hogy a lakásbiztosítás hatékony védelmet jelent kármegelőzés és kárenyhítés szempontjából, 78 százalékuk szerint a szomszédok összefogása, a válaszadók 75 százaléka szerint pedig a távfelügyelettel rendelkező riasztók bizonyulnak hatékony védelmi módszernek, írja közleményében a cég.

A kutatásból az is kiderült, hogy a válaszadók 83 százaléka mondta azt, hogy rendelkezik lakásbiztosítással.

A rendőrség munkáját több segítő szervezet is segíti, szinte minden településen polgárőrség is működik, de akárhol is lakhatunk, szerintünk a legfontosabb a lakókörnyezet és a közösség, amelynek mi is tagjai vagyunk. Ez különösen igaz a lakótelep élők körében. Együttműködésére mindig szükség van.

polgarSajnos a közösség méretétől függetlenül bekövetkezhet, hogy potenciális célpontjaivá válunk a bűnözőknek, elég csak az egyedül élő, idős emberekre gondolnunk. Sajnos az emberek többsége könnyelműen feltételezni azt, hogy velük ilyesmi nem történhet meg, amíg át saját bőrükön nem tapasztalják meg azt a szörnyű érzést, milyen kiszolgáltatottá válni a bűnözőknek.

Egymás segítségével viszont megelőzhetjük a bűncselekményeket, óvhatjuk értékeinket, lakóközösségünk biztonságát, de a cél csak közös összefoglalással érhető el.

Üdvözlettel:

MNS Védelem Kft

 

2018-12-03T14:58:46+00:00

Hova küldhetjük a PDF-et?

1 percen belül küldjük az anyagot (teljesen díjmentesen)