Így válasszon mobilinternetes csomagot!

Így válasszon mobilinternetes csomagot!

A három magyarországi szolgáltatónál 500 megabájtos internetforgalmi keretet tartalmazó mobilinternet csomagot nagyjából 2000 forintos havidíjért tudunk rendelni.

A 4-5 gigás csomagok 4000 forint körül indulnak, a 15-16 gigásokért 7000 forint körüli összeget kell havonta kifizetni. Ennél nagyobb adatforgalom esetén csak kivételes esetekben éri meg fix net helyett mobilnetet használni.

Az ideális mobilinternet csomag annyi mindentől függ, hogy majdnem csak személyre szabott válasz adható a „melyiket?” kérdésre.

Mi most tíz tippel segítjük a választást, kérdésekkel, válaszokkal, megfontolandó tanácsokkal – ezek mentén el lehet kezdeni gondolkodni a szolgáltatás megrendelése előtt.

Milyen gyakran van a közelben wifi?wifi

Ha a napok jelentős részét olyan helyen töltjük, ahol hozzáférünk a biztonságos (otthoni és/vagy munkahelyi) wifi hálózathoz, valószínűleg nem a legnagyobb mobilnet csomagra lesz szükség.

Mennyire fontos az azonnaliság?

Ha nem létfontosságú, hogy 1-5 percenként frissítsen a háttérben a Twitter, a Facebook, a Gmail és minden egyéb alkalmazás, akkor nagyrészt kikapcsolva tarthatjuk a netet, ezzel sokat lehet spórolni nemcsak az adatforgalmon, hanem az akkumulátor üzemidején is.

Mire szeretnénk használni a mobilnetet?skype

Ha főleg Twitterre, ismerőseink facebookos állapotainak lájkolására, e-mailek olvasására és csak ritkán böngészésre, akkor elég lehet egy 100 megás csomag.

Ha heti 1-2 alkalommal fellép a tethering (azaz amikor a mobilunk netkapcsolatát használjuk más eszközön, például útközben így netezünk a notebookon), akkor ez már önmagában is nagyobb adatmennyiséget indokol, ahogy YouTube napi szintű látogatása vagy a Skype app rendszeres használata is a nagyobb adatforgalmat tartalmazó csomagok felé lendíti a mutatót.

Milyen oldalakat látogatnánk a mobilon?

Nagyon nem mindegy, hogy milyen oldalakat nézeget az ember. Ha többségében mobilra optimalizált verzióval rendelkező site-okat látogat valaki (például a hvg.hu-n olvasgat híreket), az nem visz el sokat. Ha Opera Minit használunk, akkor semelyik oldal sem visz el sokat.

Értelemszerűen az erősebb multimédiás tartalmat használó oldalak, például a képmegosztók gyakori megtekintése nagyobb adatforgalommal is jár.

Sokat fogunk játszani?

A látszólag ide nem illő kérdés azért fontos, mert a sok játék gyakran tetemes adatforgalmat eredményez. Az elért eredmények fel- és letöltése még csak minimális, de sok játék azért ingyenes, mert hirdetéseket tölt be/le. Másrészt folyamatosan jönnek a javítások és új pályák, érdemes tehát ezt is beszámítani.

Ne hallgassunk automatikusan az ismerőseinkre!

Nem biztos, hogy hallgatnunk kell azokra, hunakik például azt mondják, hogy „Hid: csak el, nekem is elég 30 mega!”, mer’ a fogyasztás a fentiek mellett a konkrétan használt alkalmazások, operádé; rendszerek, sőt a gyártók által alkalmazott pluszmegoldások (pl. HTC Sense.)

 

MOBILHOZ VAGY LAPTOPHOZ?

Fontos kiindulási pont, hogy a mobilunkon használnánk a netet, vagy laptophoz (netán asztali számítógéphez) szeretnénk igénybe venni a szolgáltatást. Ez utóbbi esetben ugyanis mindenképpen szükségünk lesz egy mobilnetes modemre is. Az általában a

Üdvözlettel:

MNA Védelem Kft

2018-12-03T14:58:49+00:00

Hova küldhetjük a PDF-et?

1 percen belül küldjük az anyagot (teljesen díjmentesen)