Túl jó, hogy igaz legyen…

Az adventi szezon legnépszerűbb online bűnözői fogásai közé tartozik,hogy az internetezőket elárasztják olyan üzenetekkel, amelyek nagyon olcsón kínált okostelefonokról, ékszerekről és dizájner árukról szólnak.

Túl jónak is tűntek ahhoz, hogy igazak legyenek. Azonban az ilyen e-mailekben elhelyezett linkek vagy kártékony programokkal fertőzött weboldalakra, vagy egy álwebshopba vezetnek. Ha véletlenül itt vásárolunk valamit, gyakorlatilag ezüsttálcán nyújtjuk át a bűnözőknek a személyes adatainkat.

Ha ilyen helyen előre utalást hajtunk végre, elveszíthetjük a pénzünket, és csak várhatunk a soha meg nem érkező szállítmányra.

Rengeteg csapda lehet!

Előfordulhat, hogy a Microsoftbűnözők hamis szállítási értesítéseket küldenek e-mailben, amelyek egy linket tartalmaznak az áru online nyomkövetéséhez, valójában persze ez csapda: kártevők települhetnek a gépünkre és a személyes adatainkat is kiszolgáltatjuk.

A csalók hamis fizetési emlékeztetőket vagy felszólításokat is küldhetnek, ha bedőlünk nekik, kifizetéseink egy másik bankszámlán landolnak.

Biztonságos beszerzés

A legfontosabb, JAVhogy minden készülékünkre telepítsünk teljes körű biztonsági megoldást, amely valós idejű védelmet ad az online fenyegetések ellen. Minden programot,- alkalmazást vagy akár magát az operációs rendszert is naprakészen kell tartani.

Ezáltal befoltozzuk a biztonsági réseket, amelyeket másképp a bűnözők kihasználnának. Jó döntés lehet, ha leellenőrizzük a boltot, mielőtt bármit vásárolnánk. A szerződési feltételekről és a szállítási költségekről szóló információ jelzésértékű lehet, de némi online kutatás sem haszontalan, hogy kiderítsük, az oldal üzemeltetőjének esetleg nincs-e már rossz híre internetes körökben.

A zöld lakat szimbólum és a https:// előtag a címsorban azt jelenti, hogy a felhasználó egy biztonságos weboldalon jár.

Ne teljesítsünk kifizetést, ha a kettőből bármelyik is hiányzik!

Üdvözlettel:

MNS Védelem Kft csapata

2018-12-03T14:58:52+00:00

Hova küldhetjük a PDF-et?

1 percen belül küldjük az anyagot (teljesen díjmentesen)