Új büntetési formák autósoknak, és hogyan kerülje el azokat?

Az idei évben valószínűleg mindenki jobban meggondolja, hogyan vezet, telefonál-e vezetés közben, vagy éppen megfordul-e a forgalmas helyszínek egyikén. Ebben a cikkben röpködnek az 50 ezer forintok, még a legkisebbnek tűnő kihágásért is. Olvassa el, és ússza meg bírságok nélkül!

Mi az a 9 autós vétek, ami miatt könnyen megütheti a bokáját?

  1. Kihangosító nélküli telefonálásKIHANGOS

Hetvenezer forintos büntetés jár minden autóban telefonálónak, aki nem használ headset-et vezetés közben, ugyanis a kézben tartott telefon balesetveszélyes. Hangosítsa ki telefonját és ne utólag magyarázkodjon a rendőrnek!

  1. KRESZ szabályok elmulasztása

Emlékszik még arra az időkre, amikor a jogosítványáért küzdött? Bizonyára fárasztó volt a rengeteg szabály elsajátítása, viszont a tanultakat most érdemes előkapni, ha nem szeretné büntetéssel nyugtázni a napot.

A táblák segítségünkre vannak és nem azért, hogy utunkat állják. Ha behajtani TILOS, akkor ne hajtson be! Figyeljen oda környezetére, gyermeke biztonsága mindig legyen szem előtt! Ha motorra ül, a bukósisakot semmi esetre se felejtse otthon!

  1. Kanyarodás szabályaiKANYAR

Kanyarodás szabályainak megszegése helyszínen 40 ezer forint, későbbi eljárásban viszont 80 ezer forint is lehet. Mennyi minden másra elkölthető lenne ez az összeg, ugye?

  1. Rossz helyre besorolni, kanyart levágni

Egy kis ejnye-bejnyével a rendőr már nem fogja elintézni, ha rossz helyre sorol be. Előveszi a vaskos füzetét, és már sorolja is az elkövetett szabálysértés pontjait, mi pedig nem csak a szánkat nyitjuk nagyra, hanem a pénztárcánkat is. Szintén a helyszínen 40 ezer, későbbi eljárás során 80 ezer forint az „ára” ennek a véteknek, akárcsak a szmog riadó miatt elrendelt forgalomkorlátozás megszegésének.

  1. Megfordulásért és tolatásért több jár!MEGFODR

Az autópályán is érdemes kétszer meggondolni, milyen manővert végez, ugyanis áprilistól komoly összegekkel sújtják meggondolatlanságát. Helyszínen 50 ezer forint, szabálysértési eljárás kereteiben akár 150 ezer forintra is rúghat a büntetés. Ha esetleg eltévedne, jobb, ha kerül egyet, mert még olcsóbban megúszhatja.

Nem érdemes hezitálni, a helyes döntés adott! Továbbá az autója vezetését olyannak engedi át, akinek nincs jogosítványa, szintén megütheti a bokáját. Csak ez kicsit jobban fog fájni, pénzben legalább is biztosan!

  1. Személyautó helyett motorkerékpár?

Egyszer így, egyszer úgy? Ez nem a vidámpark, ahol egy belépővel minden játékra felülhet! Ha személyautóra érvényes vezetői engedélye van, akkor NE üljön motorkerékpárra, mert bár kevesebbet kell fizetnie, de így is fájhat a feje tőle. A pénztárcájából negyven-, illetve nyolcvanezer forint is kirepülhet!

  1. Lejárt műszaki vizsga, nem játék!MUSZAKI

Feledékenysége az első hónap után harmincezer forintba fog fájni, de ha nem rokona a rendőr, akár hetvenezerbe is kerülhet. Három, majd hat hónap után a büntetési tétel 10-10 ezer forinttal emelkedik, így akár a százezres tételt is elérheti!

  1. Megkülönböztető jelzés használata engedély nélkül

Negyven-, illetve nyolcvanezer forinttal lehetünk rövidebbek, ha engedély nélkül használunk megkülönböztető jelzést, ehhez ugyanis engedélyre van szükség. Önmagában a jogosulatlan birtoklásért harmincezer vagy hetvenezer forintos bírság szabható ki, ha a biztos urak kék villogót találnak az autóban.

     9. Kifizeti vagy leüli?
Ha esetleg úgy döntene a szabályszegő, hogy nem fizeti meg a büntetést, lecsukják. Ilyenkor egy nap elzárás ötezer forintnak felel meg. Az elzárást egy készülőben lévő kormányrendelet szerint a büntetésre végrehajtási intézetben kerül sor, így a Csongrád megyeiek akár a Csillag börtönt is megnézhetik belülről.

 

A szabálysértőket szigorúan elkülönítik a köztörvényes bűnözőktől, hozzájuk képest úri dolguk van. Hordhatják saját ruhájukat, viszonylag szabadon mozoghatnak a börtön falai között, viszont a fegyintézet általános rendje rájuk is vonatkozik, például dolgozniuk kell. Ha kifizetik a le nem ült napok után az ötezer forintokat, máris mehetnek haza.

+ Ha frissen kihelyezett KRESZ-táblák esetében ha szabályt szeg, ne fizesse ki a bírságot! Vitassa a kiszabott büntetést, mert a közterület-felügyelet nem tehet semmi mást, mint azt, hogy átküldi a rendőrségnek az ügyet. Ha a rendőrség lefolytatja a szükséges eljárást, és nem tudja megállapítani a vezető kilétét, nem tud bírságot kiszabni!

Nos, érdemes elgondolkodni azon, hogy néhány szabályt betartva mennyi pénzt spórolhatunk meg. Némi odafigyelés, aranyat érhet!

 

Kérjük, küldje tovább ismerőseinek ezt a levelet, hogy minél többen értesüljenek az új, autósoknak szánt büntetési formákról!

Üdvözlettel:

MNS Védelem Kft csapata

2018-12-03T14:58:45+00:00

Hova küldhetjük a PDF-et?

1 percen belül küldjük az anyagot (teljesen díjmentesen)